Life science i Hagastaden

Hagastaden Vård och forskning › Life science i Hagastaden

Nya Karolinska Solna växer fram. Foto: Holger Staffansson, SkanskaNya Karolinska Solna växer fram. Foto: Holger Staffansson, Skanska

I Hagastadens närhet erbjuds flera möjligheter till studier och forskning inom life science. Tre framstående universitet – Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Kungliga Tekniska Högskolan – med över 70 000 studenter och 7 000 forskare ligger inom drygt en kilometer från Hagastaden. Närheten till det världsberömda ICT-klustret Kista Science City öppnar upp en värld av möjligheter för life science och informationsteknologi.

Ett nytt och modernt universitetssjukhus blir navet mellan sjukvård, forskning och utbildning och bidrar även till visionen att utveckla Stockholmsregionen till ett av världens främsta centrum för life science. Nya Karolinska Solna (NKS) är ett projekt som sätter patienten först och skapar nya förutsättningar för den mest avancerade vården. Det nya sjukhuset tar emot de första patienterna i de nya byggnaderna år 2016, och öppnar fullt ut 2018.

Stockholm Science City Foundation/Stiftelsen Vetenskapsstaden arbetar för att stärka den attraktiva miljön för life science i Stockholm med tyngdpunkt på området i och kring Hagastaden. Stiftelsen främjar samarbeten mellan industri, universitet samt hälso- och sjukvård för att gynna utvecklingen av samhällsnyttiga och lönsamma innovationer i form av produkter och tjänster.

Kontakta Stockholm Science City Foundation
Anna Frejd, tel: +46 70-539 00 79