Hagastaden ArtiklarÖvrigt › Informationsmöte på Station lockade många

Projektchef Eleonor Eklind Forslin.Projektchef Eleonor Eklind Forslin.

Torsdagen den 9 november bjöd Stockholms stad in till ett informationsmöte om Hagastaden-projektet. Mötet ägde rum på restaurang Station vid Torsplan – i hjärtat av den nya stadsdelen. Närmare 170 personer kom för att lyssna till vad som är på gång i ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt.

I oktober flyttade Hagastadens första boende in. Det kan ha varit en av anledningarna till att rekordmånga tagit sig till restaurang Station denna kväll. Utöver Stockholms stad fanns även Norrmalm stadsdelsförvaltning, Stockholm Vatten och Avfall, Stockholms läns landsting, Solna stad och Veidekke representerade på plats.

Aktörerna hade varsin station kring vilken allmänheten kunde mingla runt medan det bjöds på kaffe och fika. Mötet fortsatte med en seminariedel där man bland annat berättade om visionen, byggnationerna, trafiken i området och planerna för östra Hagastaden. Efter presentationerna hade besökarna möjlighet att ställa frågor till projektmedarbetarna. Därefter avslutades informationsmötet med mingel och frågestund till alla närvarande aktörer.

Läs hela artikeln på Stockholms stads sida

960x600infomote9novemberNorraTornen

Stockholms stad delade ut reflexvästar och Stockholm Vatten och Avfall disktrasor.

Karl-Johan Dufmats och David Nee för Östra kvarteren.