Hagastaden ArtiklarFöretagande › Två nya hyresgäster inom life science till Hagastaden

Kv Härden 16, Sankt Eriksgatan 117. Foto: BergslagsbildKv Härden 16, Sankt Eriksgatan 117. Foto: Bergslagsbild

Humlegården Fastigheter förstärker Life Science-området i Hagastaden med två nya hyresgäster från februari 2016.

Humlegården har nyligen tecknat ett avtal med Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU. Lokalen ligger på Sankt Eriksgatan 117 (kv Härden 16) och omfattar 1 280 kvm. På samma adress har man även tecknat ett avtal med bemanningsföretaget Doc-Connect Nordic AB på 778 kvm. Båda hyresgästerna flyttar in på plan 9 den 1 februari 2016.

– Vi är glada att ha hittat en lämplig lokal för SBU. I vårt arbete jobbar vi tillsammans med experter, ofta från Karolinska Institutet. Kvarteren vi kommer till är ett framtidsområde och vi ser fram emot att snart sitta ett stenkast från några av våra viktigaste kontakter, säger Susanna Axelsson, t.f. generaldirektör på SBU.

Även Doc-Connect som strävar efter att öka tillgängligheten inom svensk sjukvård genom återkommande och högkvalificerade bemanningsläkare, är positiv till den nya adressen.

− Det känns jättekul att vi hittat en modern och flexibel lokal mitt i Stockholms Life Science-område. Hagastaden är redan ett etablerat kontorsområde som kommer att utvecklas mycket framöver, inflikar Doc-Connects VD Maria Sundblad.

Till pressmeddelandet