Hagastaden ArtiklarEvenemang › Stor life-sciencekongress till Stockholm

Den franska organisationen Medicien med vd Jean-Roch Meunier (till vänster i bild) är nöjd med arrangemanget och lämnar nu över stafettpinnen till Stockholm, som tillsammans med kongressarrangören EDBGroup kommer att vara värd för BioEurope Spring nästa vår. (till höger i bild) Anna Frejd, Stockholm Science City.Den franska organisationen Medicien med vd Jean-Roch Meunier (till vänster i bild) är nöjd med arrangemanget och lämnar nu över stafettpinnen till Stockholm, som tillsammans med kongressarrangören EDBGroup kommer att vara värd för BioEurope Spring nästa vår. (till höger i bild) Anna Frejd, Stockholm Science City.

Den internationella arrangören av life science-konferenser, EDBGroup, väljer att arrangera sin stora kongress Bio Europe Spring i Stockholm 4–6 april 2016. Stockholm valdes ut som kongressplats i hård konkurrens med flera andra europeiska städer och kongressen förväntas att locka omkring 2300 delegater från hela världen, såväl ledande forskare som life science-industrin.

Stafettpinnen lämnades över på årets Bio Europe Spring som ägde rum den 9–11 mars i Paris.

– Efter tre intensiva dagar på samarbets- och investeringskonferensen Bio Europe är det roligt att kunna berätta att det internationella intresset för Stockholm–Uppsalaregionen är mycket starkt. Regionen har mycket att visa upp inom life science, exempel på starka områden är digital hälsa, regenerativ medicin och stamcellsforskning. Dessutom har vi nått långt när det gäller samarbeten mellan hälso- och sjukvården, den akademiska forskningen och life science-företag. Jag ser fram emot möjligheten att visa även detta, säger Anna Frejd, Stockholm Science City.

Det är första gången staden är värd för arrangemanget. EDBGrup motiverar valet av stad med Stockholms starka position inom life science och goda renommé i att arrangera internationella kongresser.

Till pressmeddelande