Hagastaden ArtiklarBoende › Stort intresse för öppet hus i Hagastaden

Lördagen den 7 juni arrangerade projektet Hagastaden Öppet hus på Torsplan med informationstält och fika.Lördagen den 7 juni arrangerade projektet Hagastaden Öppet hus på Torsplan med informationstält och fika.

Mellan 700 och 800 besökare fikade och ställde frågor om Helix och Innovationen, tunnelbanan och parker, under lördagens öppet hus på Torsplan. Enligt Stockholms stad var anstormningen så stor att kakförådet tog slut och fick fyllas på från den närbelägna matbutiken.

Informationstältet var strategiskt placerat utanför det nybyggda kontors- och handelshuset, vilket gjorde att många som passerade passade på att titta in och läsa informationen från skärmväggar och prata med de projektmedlemmar som fanns på plats, samt ta med sig ett exemplar av den nytryckta broschyren om projektet.

Bakom evenemanget stod Stockholms stad som hade bjudit in Stockholms läns landsting att berätta om tunnelbaneplanerna och Stockholm P som ansvarar för det stora P-garaget med 1300 platser som ska byggas i området.

Många av frågorna handlade om tornen, Helix och Innovationen, som börjar att byggas nästa år. Andra ville veta mer om kollektivtrafiken, bostäderna och nästa detaljplan som omfattar området kring Norrtull.

De allra flesta visade ett positivt intresse, men det fanns även kritiska röster om bland annat förändrad utsikt.
– Ni ska ha beröm för att ni bjuder in till sådana här tillfällen, det har ni igen i slutänden, menade en dam som ursprungligen varit skeptisk men nu hade svängt i synen på Hagastaden.

Läs mer på Stockholms stads webbplats