Hagastaden ArtiklarBoende › Nu byggs de första hyresrätterna i Hagastaden

Finansborgarrådet Karin Wanngård inviger bygget av de första hyresrätterna i Hagastaden Foto: Einar MattssonFinansborgarrådet Karin Wanngård inviger bygget av de första hyresrätterna i Hagastaden Foto: Einar Mattsson

Byggföretaget Einar Mattsson firade den första gjutningen av kvarteret Analysen i Hagastaden tillsammans med Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård den 21 mars. Här uppförs de 125 första hyresrätterna i området samt ca 134 bostadsrättslägenheter i varierande storlekar. 

Tillsammans med ett 60-tal gäster satte finansborgarrådet Karin Wanngård (S) sina handavtryck i betongen vid den första gjutningen i kvarteret Analysen. Handavtrycken kommer att byggas in i fastigheten.

– Som Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder är vi väldigt glada med att få vara med och utveckla hyresrätter även i den nya stadsdelen Hagastaden.Totalt utvecklar vi ca 550 bostäder i området det vill säga nästan 10 % av bostäderna. Målet är att till 2024 få fram 4000 nya bostäder i regionen, säger Per Jutner, VD Einar Mattsson Projekt AB.

Inflyttning i kvarteret Analysen planeras starta under hösten 2019.

Läs pressmeddelandet från Einar Mattsson